Erkend leerbedrijf

Crowdfunding

Crowdfunding? Hoe zien we dit voor ons?

Als traditionele en ambachtelijke bakkerij hebben wij de afgelopen jaren onze omzet zien stijgen. We zien ook dat onze klanten en onze omgeving bepaalde eisen aan ons stellen. Verantwoorde voeding, (biologische) streekproducten en persoonlijke aandacht zijn belangrijk. Dit willen we letterlijk doorvoeren in de inrichting van ons te verbouwen bakkerij in Poeldijk: een open en lichte inrichting waarbij de klant letterlijk een kijkje in de keuken krijgt. Daarnaast zien we kansen om onze ambachtelijke producten ook via internet aan de man te brengen. We geloven in ons product: bakkerij Van Malkenhorst onderscheidt zich al jaren door een sterk gespecialiseerd en dagvers assortiment. Wij verwachten dat met deze aanpak we de stijgende lijn in onze omzet voortzetten. De continuïteit van het bedrijf wordt hierdoor voor de langere termijn verbeterd, waardoor we onze producten en diensten kunnen blijven garanderen.

Investering & wat levert het op

Wat hebben we nodig? In totaal kosten de verbouwing en de benodigde ovens 100 duizend euro. Dit bedrag hopen wij met uw hulp bij elkaar te krijgen. En zoals gezegd: voor wat, hoor wat. Hieronder vindt u de verschillende mogelijkheden van investering in ons bedrijf en wat u van ons kunt verwachten als tegenprestatie.

Het bovengenoemde tegoed wordt gestort op een speciale VIP Klantenkaart. Hiermee kunt u betalen in de winkel. Voor elke investering geldt dat u uiteindelijk meer krijgt, in de vorm van tegoed dan u daadwerkelijk heeft ingelegd.
Hoe wordt het rendement berekend?
Hoe wordt het rendement, afhankelijk van de inleg, vanaf € 2,40 per week aan korting wordt geboden. Deze korting wordt wekelijks op een speciale vipkaart gestort. Met deze korting wordt de inleg terugbetaald tot een totaalbedrag van de inleg plus twintig procent. In een voorbeeld: wanneer u 500 euro bij ons inlegt, krijgt u 600 euro terug. Legt u 1000 euro in, krijgt u 1200 euro terug etc. De gemiddelde besteding bij Bakkerij van Malkenhorst bedraagt € 7,50 per keer. Uitgaande van één bezoek per week betekent u bij een inleg van 1500 euro als dank '1 jaar gratis brood' krijgt.

Looptijd

We rekenen met een looptijd van de crowdfunding van 250 weken. Dit komt neer op vier jaar en 10 maanden. Gebaseerd op deze looptijd en de terug betaalde inleg, levert dit u een bruto rendement op van 8,1 procent! Dit is veel hoger dan u bij een bank – waar de rentestand rond de 0,2 procent is.
Wilt u meedoen? De procedure is als volgt:
De procedure:
• Onderaan deze pagina kunt u uw gegevens invullen.
• Vervolgens stellen we een overeenkomst op waarin uw gegevens, inleg etc. opgenomen worden.
• U ontvangt van ons een VIP-pas. Hierop storten wij elke week uw tegoed. Wilt u weten hoeveel tegoed op uw pas staat? U kunt dan inloggen op www.piggy.nl om uw actuele stand te bekijken.
• Wanneer de vereiste 100 duizend euro binnen is, worden de winkelverbouwing en nieuwe oven hiervan betaald
• De mensen die geld tegen rente lenen, krijgen automatische betalingen aangemaakt. In zestig maanden na verstrekking is het geleende bedrag met rente terugbetaald.
• Omdat we u als crowdfunder zien als ambassadeur van Bakkerij van Malkenhorst, verwennen we u drie keer per jaar met een oven-heerlijke verrassing!
• Aan de crowdfunders worden verder geen (administratie)kosten in rekening gebracht.

Let wel: bij crowdfunding blijf je afhankelijk van hoe het financieel gaat met de onderneming. Je loopt een risico dat de ingelegde bedragen niet (helemaal) terugbetaald kunnen worden.

Doet u mee?

Stuur uw gegevens (Naam, adres en IBAN rekening nummer) naar: info@bakkerijvanmalkenhorst.nl of vul het contactformulier in op onze Contact pagina